WICO STUDIEAANBOD

WICO heeft 6 campussen, 7 basisopties in het 2e jaar, 22 studierichtingen in de 2e graad en 38 studierichtingen in de 3e graad.

Na het 6e jaar hebben wij uiteraard ook 7e jaren, 2 Se-n-Se-opleidingen en 2 opleidingen binnen duaal leren.

Op de STEM-campus hebben wij OV3 (buitengewoon secundair onderwijs) en op WICO campus Hamont bevindt zich ons internaat.

WICO heeft je veel te bieden dus start je ontdekkingsreis hieronder.

KIES je WICO CAMPUS

Afhankelijk van de afstand van je thuis tot de campus en de verschillende interessedomeinen, kies je de meest geschikte campus voor jou.

Kies hieronder je campus, maak een aantal gerichte keuzes en krijg tot slot de lessentabel voor de door jou gekozen studierichting te zien!

Kies je INTERESSEDOMEIN

Elke leerling wordt uitgedaagd om de eigen grenzen op te zoeken en te verleggen. Talenten zijn verschillend, de manier waarop een mens evolueert verschilt. Onze campussen bieden in de 1e graad masterklassen en kompasklassen aan en vanaf het 3e jaar studiedomeinen. Talentontwikkeling en persoonlijke groei zijn heel divers. Ontdek onze studiedomeinen.

KIES je LEERWEG

In de eerste graad zien wij theoretische denkers, praktische denkers en praktische doeners.

In het vierde, vijfde en zesde leerjaar spreken we nog van ASO, BSO, KSO en TSO.

Vanaf 2021-2022 krijgt - startende in het derde jaar - elke studierichting een eigen profiel. Ofwel leidt die richting naar een baan (arbeidsmarktgericht) ofwel naar het hoger onderwijs (doorstroomgericht) ofwel naar beide (hoger onderwijs of baan).

eerste graad

Ontdenk het aanbod van de eerste graad van WICO.

tweede graad

Vanaf schooljaar 2022-2023 volgt de volledige tweede graad de modernisering van het secundair onderwijs. Meer info via deze knop.

derde graad

Ontdek al onze mogelijkheden voor de derde graad. Zo bieden we ook verschillende 7e jaren, Se-n-Se en Duaal aan.

nog vragen over ons studieaanbod?

Heb je een specifieke vraag? Of is er iets niet duidelijk? Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. Onze leerkrachten en directie staan steeds voor je klaar.