WICO goes international

24.06

We willen dat onze leerlingen openbloeien tot wereldburgers en na hun secundair onderwijs ook durven om die wijde wereld in te trekken. Ons motto is niet voor niets: "Ontdek jezelf, verover de wereld!" Leraren kunnen daarbij het goede voorbeeld geven door af en toe ook zelf eens uit hun comfortzone te stappen. We dagen onze leraren namelijk uit om niet alleen met de eigen collega’s, maar ook met buitenlandse partners samen te werken. Binnen WICO kiezen we ook voor onze leerlingen voor actieve, innovatieve leervormen die leerprocessen duurzaam verankeren en de motivatie verhogen. Enkele voorbeelden van zulke actieve leervormen in het domein van internationalisering zijn: excursies, buitenlandse stages, buitenlandse sprekers voor de klas, eTwinningprojecten, deelname aan internationale wedstrijden ... Om onze leerlingen ook letterlijk in dialoog te laten treden met hun Europese peers, moeten we inzetten op sterk talenonderwijs. We zijn ervan overtuigd dat internationaliseringsprojecten hier een groot verschil kunnen maken. Lees onze volledige visie op internationalisering.
Lees meer

Vacature coördinerend directeur WICO

02.06

Scholengemeenschap WICO zoekt een coördinerend directeur (m/v). Voor onze scholengemeenschap zijn we op zoek naar een coördinerend directeur (m/v). Meer informatie over de vacature en de functiebeschrijving kan vinden in deze pdf.
Lees meer

WICO-eduscape voor 6e leerjaar!

01.06

Check onze online escaperoom voor alle leerlingen van het 6e leerjaar! Wanneer je de escaperoom opgelost hebt, krijg je een certificaat in je mailbox. Breng dat mee naar de openschooldag in het weekend van 5-6 juni en je ontvangt in ruil een kleine attentie. >> Naar de eduscape van WICO Succes! WICO-eduscape is een samenwerking tussen de eerste graad van WICO Juniorcampus, campus Lommel en campus Hamont.
Lees meer

Online inschrijven vanaf 1 maart

05.02

Op onze website kan je vanaf 1 maart online inschrijven voor al de WICO-scholen.
Lees meer